sâmbătă, 17 aprilie 2010

Step by step, cateva particularitati

Alternativa educationala Step by step exista ca o posibilitate de a aborda educatia copilului tau altfel, un "altfel" vioi, in care copilul este pus in situatii de explorare a surselor de informatie pentru a cauta raspunsuri la provocarile cerintelor de invatare. Copilul dintr-o clasa step este pus in foarte multe situatii de comunicare pe parcursul unei zile petrecute la scoala, fapt ce conduce la formarea unui comportament activ, a unei atitudini de participare continua, agera, la tot ceea ce se intampla in desfasurarea activitatilor propuse. Aceasta alternativa presupune individualizare, respectarea ritmului individual de invatare al fiecarui copil. Activitatea la clasa se desfasoara in centre de activitate, precum: citire, scriere, arte, matematica,stiinte, studii sociale, constructii. Copilul isi poate alege prima activitate la care doreste sa participe intr-o zi, urmand ca, pana la pranz, sa parcurga, impreuna cu grupul din care face parte in ziua respectiva, toate activitatile din centrele "deschise"de catre invatator. In centre, copiii au diferite cerinte, sunt provocati la diverse modalitati de rezolvare a acestora, de multe ori, li se solicita sa coopereze cu colegii pentru a obtine produsul cerut. Este cultivata colaborarea in locul competitiei...

2 comentarii:

  1. Buna seara!
    Am sa incep prin a scrie ca de fapt step-ul nu e o alternativa ci cred ca ar trebui sa devina modalitatea de baza a ceea ce in mod eronat numim invatamint traditional. Nu am intilnit o metoda mai buna de ai face pe copii sa-si puna mai bine in valoarea aptitudinile, de a spune in fiecare zi ceea ce cred sau au intilnit nou in viata de zi cu zi si de a asimila ce au invatat. Ma bucur ca doar o intimplare a facut sa-mi aduc copilul aici la step si nu cred ca exista satisafactie mai mare decit atunci cind acorzi incredere cuiva iar increderea iti e indreptatita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna tuturor,

    Eeei cate as mai vrea si eu sa spun despre STEP....nu mi-ar ajunge mie toate blogurile din lume,dar... cred ca stepul asta de la noi de la scoala 19 are un farmec aparte datorita Cristinei si Angelicai, d-nele care ne-au cucerit prin acesti copii fericiti in preajma lor.
    Alternativa educationala Step by Step ajuta fiecare copil, pornind de la atuurile pe care le are sa se dezvolte pas cu pas si nu promoveaza niste limite stricte in care daca nu te incadrezi esti pierdut.
    In afara de acestea, creativitatea este la ea acasa, practica si discutiile sunt tovarasii lor de drum, distractiile stau mereu la panda si langa aceste invatatoare minunate copii sunt fericiti... si aceasta spune totul. Sa reusesti sa ai un copil care invata si este si fericit, este ceva cu totul deosebit.
    Cand acest sistem educational inovator este implementat si cu multa pasiune se poate intampla totusi, si eu personal ma consider foarte norocoasa ca am ajuns ziua in care le-am cunoscut pe dnele Angi si Cristina si au facut parte din viata noastra.
    Va multumesc si voua parintilor ca ati colaborat(lucru esential in buna desfasuarare a acestei scoli) si am avut parte de multe, multe momente frumoase.

    Livia, mama Mariei, clasa III F-----2010

    RăspundețiȘtergere