sâmbătă, 24 aprilie 2010

Intrebari frecvente ( 1 )

Intrebari frecvente


De ce nu este incurajata concurenta in clasele Step by Step?
Studii de specialitate au dovedit ca angajarea copiilor in competitie la virste de pina la 10/11 ani induc renuntarea si demobilizarea invatarii, prin diminuarea increderii in fortele proprii.Din acest motiv alternativa educationala SbS nu creaza explicit situatii de competitie. In acelasi fel sunt evitate si momentele de punere a copiilor in situatii de inferioritate care mai tirziu ar putea duce la esec scolar.
Ce inseamna implicarea parintilor in clasele Step by Step?
Parintii sunt recunoscuti ca primi educatori ai copiilor si astfel ei sunt persoanele care detin informatii despre nevoile si competentele propriilor copii. Ei sint si cei care pot participa si sustin in mod direct activitatea copiilor in clasa, si participa efectiv la activitatile clasei, fiind persoane resursa in cadrul studiilor tematice de exemplu.
Cum se face evaluarea in Step by Step?
In aceste clase evaluarea reprezinta un proces continuu, realizat prin mai multe procedee si fara a avea ca finalitate ierarhizarea copiilor din clasa. Nu se pun calificative. Este o evaluare care urmareste progresul copilului fata de el insusi. Sunt mai multe trepte in evaluarea copilului concretizate in "Caietul de evaluare" specific alternativei, care utilizeaza o procedura descriptiva pe competentele curriculare care trebuiesc achizitionate de fiecare copil pina la finalitatea ciclului primar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu